zondag 30 januari 2011

Folkfest

"Ik zorg dat ik in het begin veel in zone twee loop," zei F kijkend naar zijn nieuwe hartslagmeter. "Dan heb ik aan het eind nog energie over voor zone drie". Ook ik was vast van plan niet te snel te starten bij de Sneeuwschoen Race, al liep ik zonder zo'n meter. Zonnig was het en ongeveer minus 7. Onderweg stonden er veel mensen om ieder aan te moedigen. Het parcour ging omhoog en omlaag. Vooral bij het afdalen was ik blij dat ik mijn klompen thuis had gelaten! Soms had ik het gevoel alsof ik in mul zand vooruit moest, zoveel losse sneeuw lag er. Op andere plekken was het ijzig, dan voelde de ondergrond als beton aan, maar ik genoot intussen van de bosrijke omgeving. Het laatste traject liep ik met grote passen, zodat ik in de winkelstraat nog energie had om op de finish af te rennen. Na afloop van mijn loop (1 uur, 18 minuten) trof ik F. We brachten F's geleende sneeuwschoenen terug. De dame die ons hielp vertelde F dat hij op zijn startnummer een prijs had gewonnen. Dat was een verrassing. Hij kreeg een boek en een t-shirt. Nog verrassender was dat ook mijn startnummer in de prijzen viel: ik won een pot handcreme.

Na afloop thuis lag ik languit op mijn Zweedse keukenbank.

5 opmerkingen:

 1. Goed van jullie en ook nog een prijs, bravo!!!
  Had je bekijks met je klompen??

  Groeten
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 1 uur en 18 minuten ... you are a tough Dutch cookie! Klompen achter gelaten? Ben je toch niet verder op je sokken gegaan?! Ik ben heel erg benieuwd naar het vervolg. Van harte gefeliciteerd allebei met jullie overwinning! Heel erg leuk! En fantastisch om aan lokale evenementen deel te nemen, zo leer je iedereen en het land het snelst.
  Nu nog maar even bijkomen van de spierpijn denk ik?!
  Groeten,
  Cootje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartstikke goed dat jullie alletwee de tocht volbracht hebben... En ook nog alletwee een prijs gewonnen! Kom maar lekker bij op je keukenbank, petje af en diepe buiging!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige prestatie, wat zal dat een voldaan gevoel geven.
  Met de klompen had je toch vast de krant gehaald.
  Leuk dat jullie nog in de prijzen vielen.

  Fijne week, kram Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag bij het blog van Jacoba het plaatje van je klompsneeuw schoenen en dacht hier moet ik meer van weten Kom net van vakantie uit Lapland en heb op sneeuwschoenen een wandeling gemaakt maar deze vind ik er fantastisch uitzien Leuk dat jullie aan de wedstijd hebben meegedaan en nog prijzen hebben gewonnen Ik heb ervaren hoe zwaar het is dus petje af voor jullie groetjes jacky

  BeantwoordenVerwijderen