4 á 5 bananen
300 gr gedroogde pitloze pruimen
3 eieren
1,5 cup volkoren bloem
(1 cup = 16 eetlepels = 135 gram)
3/4 cup cacaopoeder
3 theelepels bakpoeder
3 theelepels kaneel
2 1/4 theelepel baking soda
een handje walnoten
of brokjes pure chocola
Doe nu het volgende in een grote kom: bloem, cacao, bakpoeder, kaneel en baking soda.
Roer het vruchtenmengsel er net zolang doorheen tot alles een gelijke substantie heeft. Schep het mengsel op een bakplaat en verdeel het zodat het een gelijk oppervlak heeft. Bak het nu in niet meer dan 25 minuten. Leg de halve walnoten na afloop op de cake, als deze nog warm is. Soms leg ik in plaats van walnoten vóór het bakken brokjes pure chocola op de cake.
Het beste is bakpapier te gebruiken, waarmee je het baksel op een rek kunt leggen om af te koelen.
In Nederland is zelfrijzend bakmeel te benutten. Dat trof ik in Zweden niet aan. Vandaar het bakpoeder en de baking soda.
Eet smakelijk!
Kijk, deze ga ik ook eens maken. ik dacht trouwens dat bakpoeder en baking soda hetzelfde waren? Alle twee toch een bicarbonaat?
BeantwoordenVerwijderenIk kwam langs Marja op je blogje uit, en heb eens rond gekeken bij jou.
BeantwoordenVerwijderenIk vind je blogje wel leuk :)
Jou receptje van de cake zonder suiker ga ik zeker eens proberen.
Groetjes - Rita
En wat was zijn reaktie nu daar ben ik ook benieuwd naar Ben blij met het recept is leuk om te proberen groetjes Jacky
BeantwoordenVerwijderenIk kom bij jou in de buurt wonen!! dan weet ik zeker dat ik elke dag wat lekkers bij mijn koffie krijg!!
BeantwoordenVerwijderenIs het bij jullie ook zulk noodweer!
Groetjes Joke
Dat ziet er goed uit, zeg! Daar wordt je zeker niet dik van. Haha ! Groetjes, jarige Job, Suzanne
BeantwoordenVerwijderenKlinkt erg lekker, ga hem vast snel maken!
BeantwoordenVerwijderen